Головна » 2016 » Травень » 1 » Надгробне богослужіння та божественна літургія
10:33
Надгробне богослужіння та божественна літургія

Під час Надгробного з гробниці забирають плащаницю і переносять через Царські Ворота у святилище, що свідчить про те, що вся Вселена очищена та відкуплена. Після цього всі виходять з храму і перед зачиненими дверима співають «Христос воскрес». Священик тричі стукає хрестом у двері, і двері відкриваються як символ зруйнованої влади смерті. У храмі починається Пасхальна Утреня, в якій радісно і урочисто оспівується воскреслий Христос.

Воскресіння Христове це є основа та вінець нашої віри, це перша і найбільша істина, яку у свій час звіщали святі апостоли. Під час цілого літургійного року Свята Церква вшановує неділю, як день, коли воскрес Ісус Христос, тому протягом цілого того часу оспівує цю славну подію в історії спасіння. Пояснюючи таїнство смерті Христа, Церква навчає нас, що від положення у гріб і до Світлого Воскресіння Христос, Син Божий - Бог і Чоловік. Тому кожна Свята Літургія починається під час кадіння молитвою «У гробі плоттю, в аді з душею як Бог, в раю із розбійником і на престолі був єси Христе з Отцем і Духом все наповняючи неописаний».

У Старому Завіті ми вперше знаходимо спогад про свято Пасхи, тобто це свято пов'язане з виходом єврейського народу з єгипетської неволі. Господь Ісус Христос встановлює Нову Пасху, Сам стає живою жертвою, Він є Агнець Божий, Який прийняв гріхи світу на Себе, тому і Своєю Святою Кров'ю утворює Новий Завіт. Новий Завіт -- поклав початок переходу народу Божого до Воскресіння і життя Вічного.

Переглядів: 436 | Додав: churchrizpb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]