Головна » 2014 » Березень » 26 » Звернення Митрополита Львівського Кир ІГОРЯ та єпископа-помічника Кир ВЕНЕДИКТА Української Греко-Католицької Церкви до жителів Львівщини та
22:32
Звернення Митрополита Львівського Кир ІГОРЯ та єпископа-помічника Кир ВЕНЕДИКТА Української Греко-Католицької Церкви до жителів Львівщини та

Слава Ісусу Христу!
 
Дорогі у Христі браття і сестри, наш великий Митрополит Андрей в часі страшного лихоліття світової війни голосно заявив: «Дивним способом обманюють себе і людей ті, що політичне вбивство не уважають гріхом, наче би політика звільняла чоловіка від обов’язку Божого закону та оправдувала злочин, противний людській природі. Так не є. Християнин є обов’язковий заховувати Божий закон не тільки в приватному житті, але й в політичному та суспільному житті. Людина, що проливає неповинну кров свого ворога, політичного противника, є таким самим чоловіковбивником, як людина, що це робить для грабунку, і так само заслуговує на кару Божу і на клятву Церкви»[1].
 
За ситуацію в Україні несе відповідальність особа, яка посідає найвищу владу, хто може одним словом припинити кровопролиття, вбивства та насильство. Закликаємо усіх, тільки мирним способом з молитвою на устах змагатись за мир та цілісність України. Засуджуємо насилля, кровопролиття та нехтування людськими правами, просимо Вас, достойні сестри і брати, не піддаватися
на провокації. 
 
Призиваємо усіх вчинити акти покаяння за вчинені гріхи. Незалежно чи це стосується безпосередньо подій пов’язаних з Майданом чи повсякденним життям. Щире покаяння, навернення до життя у правді гоїтиме рани. Приступаймо до святих Тайн Сповіді та Причастя в намірі миру та взаєморозуміння.
 
Сотворений Богом світ нищиться не через політиків чи протистояння політичних партій та угрупувань, а «з браку любови, гине з людської ненависти! Не переставаймо ж благати Всевишнього про обильні, теплі дощі його святої благодати з неба»[2].
 
За останню добу (19.02.2014) мирні протести переросли у силове протистояння, внаслідок якого вбивають людей, ранять їх бойовими кулями, знищується майно. В цій ситуації необхідний знову і знову пошук діалогу та порозуміння.
 
Усі ми хочемо жити спокійно та краще. Однак, покращання життя не наступить через взаємну ненависть органів державної влади та громадян України. Наполегливо просимо мешканців нашої області не руйнувати приміщень, бо вони - наші. Зло породжує зло. Закликаємо усіх не вдаватись до насильства та кровопролиття. 
Ні – вбивству людей, ні – руйнуванню!
 
Поручаємо усім душпастирям Львівської Митрополії якнайшвидше зачитати це звернення вірним.

 

З молитвою та Архиєрейським благословенням!

 

+ ІГОР
Митрополит  Львівський
 
+ ВЕНЕДИКТ
Єпископ-помічник
 

[1] Послання Митрополита Андрея Шептицького «Не убий» 21 листопада 1942 р.

[2] Там само.

Переглядів: 459 | Додав: Frazer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]